Jdi na obsah Jdi na menu
 


Studijní cesta - duben 2017

27. 4. 2017

      Od 21. – do 23. dubna 2017 jsem se zúčastnila studijní cesty – Za knihovnami a zajímavostmi Západních Čech, kterou každoročně pořádá Jihočeský SKIP.

     V pátek jsme navštívili konvent kláštera Plasy a poté i nově zrekonstruovanou Městskou knihovnu v Plasích, která se nachází v objektu kláštera.

Odtud jsme se přesunuli do Mariánské Týnice, kde jsme si prohlédli muzeum a kostel. Poté jsme odjeli do Karlových Varů, kde jsme se ubytovali v domově mládeže.

     V sobotu jsme odjeli, do města Loket, kde jsme si prohlédli knihovnu, muzeum knižní vazby a také hrad Loket. Potom jsme se vrátili do Karlových Varů, kde jsme navštívili Krajskou knihovnu Karlovy Vary. Následovala prohlídka města Karlovy Vary. Prošli jsme se po kolonádě a potom jsme vystoupali na místo zvané Jelení skok, kde se nachází socha kamzíka.

    V neděli jsme navštívili Bečov nad Teplou, kde jsme si prohlédli výstavu relikviáře svatého Maura a odtud jsme zamířili ještě do Manětína, kde nás čekala prohlídka zámku, která byla posledním bodem programu.

     

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Plasy, Karlovy Vary