Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZOO Dvorec a Borovany - červen 2018

26. 6. 2018

 JARNÍ VÝLET DO ZOO DVOREC A BOROVAN

Při letošním jarním výletě, který se konal v úterý 12. června 2018, jsme neporušili již zavedenou tradici, a vydali se opět do přírody, a to při návštěvě ZOO Dvorec u Borovan. Při té příležitosti, jsme si nenechali ujít ani návštěvu malého historického města Borovany.
Z Křemže jsme jeli autobusem v 9.10 do Českých Budějovic, kde jsme měli spoustu času, před odjezdem autobusu směr Borovany, a tak jsme si zašli do cukrárny na kávu a zákusek.
Po příjezdu do vesnice Dvorec, jsme se vydali po silnici, asi na kilometrovou cestu k zoologické zahradě, která je ukrytá v lesích.
Po zakoupení vstupenek jsme si nejdříve prohlédli krokodýly, a pak navštívili pavilon Venomous s kolekcí kober rodu Naja a dalšími druhy. Další zajímavostí, této nejjižněji položené zoologické zahrady v Čechách, jsou úspěšně chované velké kočkovité šelmy - tygr ussurijský a indický bílý, lev pustinný, levhart skvrnitý, vlci a další.
Během jedné hodiny jsme si v klidu prohlédli všechna zvířata, jenom šakali se před námi schovali.

Poté jsme se opět vydali na zpáteční cestu. Autobus nás zavezl do Borovan, kde jsme si v hotelu Alf dali oběd, a pak se rychle přesunuli na objednanou prohlídku kláštera a zámku.
Tato reprezentativní budova, která se nachází na jižní straně náměstí, sloužila původně jako sídlo prelatury augustiniánského kláštera založeného roku 1455 Petrem z Lindy. Po zrušení kláštera roku 1785 koupili majetek Schwarzenbergové a používali jej jako zámek.

Po prohlídce jsme navštívili borůvkovou zahradu, kde jsme se společně vyfotili, a pak ještě chvíli poseděli v kavárně Zámek, kde jsme se ochladili zmrzlinou.

Byl to velice příjemný výlet, počasí nám opět přálo, a tak se již teď těšíme na něco podobného v příštím roce.

 

 

Náhledy fotografií ze složky ZOO Dvorec a Borovany