Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seminář - Co venkovské knihovny umějí a mohou - Boskovice, Křtiny - září 2019

31. 10. 2019

     Od čtvrtka 12. – do soboty 14. září 2019 jsem se zúčastnila semináře – Co venkovské knihovny umějí a mohou, který každoročně pořádá vítězná knihovna celostátní soutěže – Knihovna roku v kategorii „základní knihovna“. Letos tento seminář pořádala knihovna roku 2017, Knihovna městysu Křtiny v okrese Blansko.
     Sraz jsme měli v městě Boskovicích. Po příjezdu jsme byli slavnostně přivítáni v kině Panorama. Poté následovala komentovaná prohlídka židovské čtvrti Boskovic a prohlídka Městské knihovny Boskovice. 

     Potom jsme byli převezeni do městysu Křtiny a ubytováni na zámku, kde se konají různé konference, semináře a jeho část funguje také jako hotel. Večer jsme si vyslechli přednášku – Střípky z historie Křtin v podání RNDr. Petra Švendy a zhlédli DVD ze setkání 2018 v Rapotíně.
   V pátek nás, tak jako vždy, čekal odborný program. Vyslechli jsme si několik přednášek a prezentací k 100. výročí veřejného knihovnictví, o činnosti několika knihoven na Moravě a o podpoře čtenářství v Jihomoravském kraji – Jižní Morava čte.
   Odpoledne pro nás byla připravena komentovaná prohlídka poutního místa Křtiny, prohlídka Knihovny městysu Křtiny a Základní školy Křtiny a na závěr nám zahrál trubačský sbor.
     V sobotu jsme ještě navštívili dvě knihovny - Obecní knihovnu Habrůvka a Místní knihovnu Veselice. Tady jsme se ještě rozhlédli po krajině z rozhledny Podvrší, a pak jsme byli převezeni na nádraží v Blansku, odkud nás čekala dlouhá cesta domů.