Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kytičky z organzy - září 2016

26. 9. 2016
     Dne 21. září 2016 pořádala Knihovna městyse Křemže výtvarný podvečer na téma – kytičky z organzy, pod vedením paní Jaroslavy Ďaďovské.
     V letošním roce byla tato výtvarná dílna přihlášena k akci - Týden vzdělávání dospělých – což je nejen celostátní, ale i celosvětová akce na podporu účasti dospělých na jejich vzdělávání v dospělosti. TVD v České republice již od roku 1995 organizuje Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR. Ve světě probíhají tyto akce v současné době pod záštitou UNESCO asi v padesáti státech. Tyto akce se konají vždy v září až listopadu.

plakat.kopie.jpg

     Paní Ďaďovská s sebou přinesla na ukázku několik již vyrobených kytiček a materiál potřebný k jejich výrobě.
     Každá návštěvnice dostala barevná vystřižená kolečka z organzy, dle vlastního výběru a jednu čajovou svíčku. Nad plamínkem jsme okraje koleček lehce opálily, aby se nepáraly. Potom jsme dostaly silnější nit a jednotlivá kolečka jsme přeložily napůl a sešily. Postupně jsme je tak navlékly na jednu nit a stáhly k sobě, a tím vznikla kytička. Doprostřed jsme ještě přišily malá kolečka na zpevnění a korálky na ozdobu. Dospod jsme připnuly svírací špendlík a ozdoba byla hotova.

     Na druhou kytičku jsme dostaly pruh látky, jehož delší strany jsme opět opálily. Látku jsme pak přehnuly v necelé polovině a opět prošily, stáhly a tím vytvořily další květinu. Dozdobily jsme ji stejným způsobem, jako první kytičku.

 p9215343kopie.jpg

p9215344kopie.jpg

p9215347kopie.jpg

p9215350kopie.jpg

schranka01kopie.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Kytičky z organzy - září 2016