Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hluboká nad Vltavou - červen 2019

26. 8. 2019

     Při letošním výletě, který se konal v úterý 11. června 2019, jsme se i tentokrát, ač to na první pohled tak nevypadá, vydali do přírody, a to při návštěvě Hluboké nad Vltavou.
     Zámek Hluboká byl založen v polovině 13. století. Majiteli zámku se postupně stalo několik šlechtických rodů, kterými byl zámek, stavebně upravován. Z původního gotického hradu, se tak stal zámek, v romantickém stylu nové gotiky. Zámek nabízí několik prohlídkových tras, při kterých si návštěvníci prohlédnou interiér, upravený především knížecím rodem Schwarzenbergů.
     Z Křemže jsme jeli autobusem v 9.10 do Českých Budějovic, kde jsme hned přestoupili na autobus do Hluboké nad Vltavou. Po příjezdu, jsme se vydali, směrem k restauraci Bakalář, kde jsme si dali oběd. Po obědě jsme vystoupali k zadnímu vstupu zámeckého parku. Tam jsme zamířili nejprve směrem k vyhlídce a odtud k jezírku, kde jsme poseděli ve stínu vysokých stromů. Potom jsme šli k zámku, před kterým je krásně upravený park s kvetoucími růžemi. Nahlédli jsme do Alšovy jihočeské galerie, která je umístěna v historických prostorech jízdárny zámku, a pak šli na zámecké nádvoří.
Tady jsme se opět skryli před horkým sluncem na lavičkách u vstupu na zámeckou věž, která měří 52 metrů a vede na ní 245 schodů.        

     Odtud jsme sešli zpět do města, a tady jsme se ještě občerstvili na letní zahrádce zmrzlinou a zákuskem, protože do odjezdu autobusu zbývalo ještě dost času. Do Křemže jsme se vrátili v 16.30. Byl to velmi příjemně strávený den, za který všem účastníkům, děkuji.

 

Náhledy fotografií ze složky Hluboká nad Vltavou - červen 2019